Ελλαδα

Πανεπιστήμια: Ποια τμήματα μετονομάζονται - Προσθήκες στα πεδία

Από πότε θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές σε αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου)
Φοιτητές σε αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI// ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πανεπιστήμια: Η απόφαση για τη μετονομασία τμημάτων και την προσθήκη άλλων σε επιστημονικά πεδία - Οι αλλαγές της απόφασης Κεραμέως.

Αλλαγές στα επιστημονικά πεδία και τις ονομασίες τμημάτων πανεπιστημίων φέρνει η νέα απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συγκεκριμένα, η νέα απόφαση Κεραμέως τροποποιεί την προηγούμενη υπουργική απόφαση με θέμα: «Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία» και προβλέπει την προσθήκη των τμημάτων «Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (Ψαχνά Ευβοίας)» και «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης (Πειραιάς)» στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Επιπλέον, στις Στρατιωτικές Σχολές προστίθενται οι «Ικάρων (ΣΙ) Μετεωρολόγων (ΜΤ)» και «Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)». 

Στο Επιστημονικό πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής προστίθενται η σχολή «Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος)» και στις Στρατιωτικές Σχολές οι «Ικάρων (ΣΙ) Διοικητικών (Δ)», «Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)» και «Ικάρων (ΣΙ) Εφοδιαστών (Ε)». 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, αλλάζουν ονομασία και τα παρακάτω τμήματα: 

Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, ο τίτλος του τμήματος «Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Θεσσαλονίκη) – ΑΠΘ) αντικαθίσταται με το «Κοινωνικής θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού – ΑΠΘ) και οι λέξεις «Στρατολογικό – Στρατ. Νομ. Συμβ. (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη – Στρατ. Σχολές» αντικαθίσταται με «Νομικό (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη – Στρατ. Σχολές».
 
Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο εδάφιο «Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» στο εδάφιο 3 «Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής» και στο εδάφιο 4 «Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής», οι λέξεις «Σχολή Ανθυποπυραγών – Σ.Π.Α.» αντικαθίσταται ως εξής: «Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας – Σ.Π.Α.»
 
Στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής οι λέξεις «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας (Αθήνα) – Χαροκόπειο» αντικαθίσταται με «Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Αθήνα) – Χαροκόπειο».

Όπως διευκρινίζεται, οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ