Μένιος Φουρθιώτης: Έχασα 12 κιλά στη φυλακή, ζυγίζω 40 κιλά
Τι είπε για τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο
Μένιος Φουρθιώτης: Οι δηλώσεις του μέσα από τη φυλακή για τις συνθήκες κράτησής του, την απώλεια κιλών και τις πληροφορίες για μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο.
Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος, μίλησε σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star και αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησής του, ενώ ανέφερε ότι έχει φτάσει να ζυγίζει τα 40 κιλά.
Ο Μένιος Φουρθιώτης ξεκαθαρίζει ότι «δεν ζήτησα να νοσηλευτώ ούτε στο Δρομοκαΐτειο, ούτε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μεταφέρθηκα στο Δρομοκαΐτειο γιατί αυτό εφημέρευε».
«Επέλεξα τόσο καιρό τόσο εγώ, όσο και οι δικηγόροι να μην δημοσιοποιήσουν τα θέματα της δικογραφίας. Η δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της. Κανείς δεν έχει γνώση της πραγματικότητας», είπε στην εκπομπή ο παρουσιαστής και προσέθεσε: «Το προσωπικά δεδομένα που άπτονται των ιατρικών είναι απόρρητα. Αυτά ακούστηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Λόγω της κατάστασης της υγείας μου, με το θέμα των κιλών, που είναι μια κατάσταση από το 2008, χρήζει ειδικής αγωγής. Η πάθηση της ψυχογενούς νευρικής ανορεξίας εξετάζεται από ειδικούς γιατρούς. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ ούτε στο Δρομοκαΐτειο, ούτε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μεταφέρθηκα στο Δρομοκαΐτειο γιατί αυτό εφημέρευε».
Ο Μένιος Φουρθιώτης είπε -μεταξύ άλλων- ότι έχει χάσει 12 κιλά από την ημέρα που πήγε στη φυλακή. «Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου, καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μού συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς»,.
Σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα για το ότι ζήτησε να πιει εμφιαλωμένο νερό, είπε ότι δεν επιτρέπεται να πίνει νερό από τη βρύση, λόγω του προβλήματος υγείας του. Στο Δρομοκαΐτειο δεν του έδωσαν μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό κι έτσι οι αστυνομικοί, που τον συνόδευαν, του πρόσφεραν ένα δικό τους μπουκαλάκι.
«Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Δικαιοσύνης, το έργο που έκανε η αστυνομία και βρίσκομαι εδώ και σέβομαι την απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για όλους τους πολίτες και της έχουμε εμπιστοσύνη», επανέλαβε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο προβληματική σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα
Αναλυτικά ο καιρός της υπόλοιπης εβδομάδας
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Παρεμβάσεις συντήρησης με ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι μηνών
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Ένα επικίνδυνο διαδικτυακό «challenge» οδήγησε 9χρονο μαθητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, με τη μητέρα άλλου παιδιού να συλλαμβάνεται
«Ήταν προσβλητικό για εμάς» είπε σε άλλο σημείο
Στόχος διαρρηκτών κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Γλυφάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης – Άρπαξαν κινητά και smartwatches μεγάλης αξίας
Μεταβατική φάση για τις προγνώσεις των Χριστουγέννων
Ποιες γραμμές κινούνται χωρίς αλλαγές
Άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα
Ξεδιπλώνεται ο πολιτικός χάρτης της Λατινικής Αμερικής, που συνεχώς μεταβάλλεται
Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Την Πέμπτη αποφασίζουν αν θα προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.