- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση», αναφέρει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.
Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας, όπως δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης στον ΣΚΑΪ.
«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αν και ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ο κ. Κολοκούρης σημείωσε ότι ξεκίνησε μέσα από έναν ελαιώνα.
O αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο δυνάμεις από όλη την Ελλάδα , καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι δύσκολο «και θέλω να εξαλείψω κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης».
Τέλος, σημείωσε ότι κάποια σπίτια που βρίσκονταν μέσα στους ελαιώνες υπέστησαν ζημιές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης
Αμέσως μετά το χάραμα σηκώθηκαν 8 αεροσκάφη Canadair, 9 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού Chinook και 2 ελικόπτερα για να συντονίζουν τις κινήσεις. Από την άλλη, ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις.
Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν και υδροφόρα οχήματα του δήμου αλλά και εθελοντές πυροσβέστες.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας. Θα επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων,62 οχήματα,το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός ΠΣ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 20, 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.