Βασιλακόπουλος: Προσοχή να μην κολλήσουν όσοι κάνουν τη 1η δόση
Πιθανό να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στον οργανισμό
«Καμπανάκι» κινδύνου από τον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, για όσους έχουν κάνει την 1η δόση εμβολίου, λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού
«Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι δεν τελείωσε η επιδημία στην Ελλάδα ακόμα. Είμαστε κοντά στο να τελειώσει, ελπίζουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα το πετύχουμε αυτό, αλλά δεν έχουμε τελειώσει για να πετάξουμε τις μάσκες και να αρχίσουμε να κάνουμε πανηγύρια και πάρτι αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, δεν είμαστε ακόμα εκεί» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή τα ανοίγματα που γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος και εκτίμησε ότι κάποια από αυτά «θα μειώσουν τα κρούσματα, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους καθώς θα οδηγήσει σε μείωση των συναντήσεων σε σπίτια».
Αναφερόμενος σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση χωρίς να έχουν κάνει καλή ανοσολογική απάντηση είπε ότι «προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν ενώ υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κορωνοϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κορωνοϊός υφίσταται την πίεση τη παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού. Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε”.
Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι “επειδή την ώρα που πολλαπλασιάζεται ο ιός μέσα του στον οργανισμό υπάρχουν αντισώματα, αλλά όχι τόσα ώστε να τον εξουδετερώσουν, οι όποιες τυχαίες αλλαγές γίνονται στον ιό είναι αυτές που τον κάνουν να ξεφεύγει από τα λίγα αντισώματα. Άρα θα είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο θα ξεφεύγει από τα αντισώματά μας άρα θα είναι ανθεκτικό και στα εμβόλια. Αυτός είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και πρέπει αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση να συνεχίσουν να προσέχουν και για την υγεία τους καθώς δεν είναι 100% προστατευμένοι αλλά και για τον λόγο που σας λέω. Τα μεταλλαγμένα στελέχη θεωρούμε ότι παρήχθησαν εν πολλοίς σε ανθρώπους ανοσοκατασταλμένους που επί μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν τον ιό μέσα τους κι ενώ είχαν αντισώματα δεν ήταν πολλά έτσι ώστε να μπορέσουν να τον νικήσουν”.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γερμανικοί κολοσσοί απαντούν στη DW, δηλώνουν συνεργασία με τις αρχές και παραλαμβάνουν τη δικογραφία
Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις και ισχυρές καταιγίδες σε ξηρά και θάλασσα τη Δευτέρα 26/01
Σοκαριστικό το βίντεο από το ατύχημα στην Αγίου Δημητρίου
Οι γυναίκες εντοπίστηκαν στο υπόγειο του εργοστασίου
Συγκλονίζει η αδελφή της μητέρας τριών παιδιών
Στις 3.55 τα ξημερώματα κόπηκαν οι ζωές πέντε εργατριών
Είναι και δική μου αποτυχία αυτή η εξέλιξη, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιχειρηματίας
Σε εξέλιξη επιχειρήσεις στα συντρίμμια - Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χώρισε το σκέλος της ανθρωποκτονίας από τη δίκη της οργάνωσης
Σε εξέλιξη επιχειρήσεις στα συντρίμμια - Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
Σε εξειδικευμένο κέντρο στην Αθήνα μεταφέρθηκε το εξαντλημένο θηλαστικό
Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο
«Δεν αναμένεται νέα επιδείνωση στην Αττική»
Όλες οι αργίες για το 2026
Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 22χρονος
Πουλούσε κοκαΐνη έναντι 80€ το γραμμάριο και ηρωίνη έναντι 20€ το γραμμάριο
Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.