Ελλαδα

Παγώνη: Ένας στους τρεις ασθενείς σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει

«Εμβολιασμένοι δεν φτάνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ- Κορωνοϊός
ΜΕΘ- Κορωνοϊός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ματίνα Παγώνη: Το ποσοστό των πολιτών που καταλήγει στις ΜΕΘ και ο εμβολιασμός των υγειονομικών -

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιά, χαρακτήρισε σταθερή την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και σημείωσε ότι «ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν», ενώ τόνισε ότι «εμβολιασμένοι δεν φτάνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Μιλώντας για τους διασωληνωμένους ασθενείς, η κ. Παγώνη ανέφερε πως αυτές τις ημέρες είναι σταθερή, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί, όπως θα ήθελαν. «Και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ. Αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ, η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει». 

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόκτηση ανοσίας, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό, δηλαδή στο 50-60%, αλλά μπορούμε να το αγγίξουμε μέχρι τέλος Ιουνίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ανέλθει στο 80%».

Σχετικά με την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι καλώς άνοιξαν καταστήματα και εστίαση. «Είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. «Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ