Ελλαδα

Λοιμωξιολόγοι - Μall & κέντρα αισθητικής: Τι αποφασίζουν σήμερα

Στο τραπέζι και το click inside στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 MALL// ΤΗΕ MALL ATHENS
MALL// ΤΗΕ MALL ATHENS © EUROKINISSI

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στο επίκεντρο θα βρεθούν το άνοιγμα των mall, των κέντρων αισθητικής και το click inside στη Θεσσαλονίκη.

Το άνοιγμα, των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα, όπως έχει προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και το click inside στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων

Σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει επισημάνει πως με την αναστολή της λειτουργίας τους δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά. Το υπουργείο έχει ζητήσει επίσης να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει και για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες είναι κοντά στο να δώσουν την έγκρισή τους για να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Για τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1». ο κ. Σταμπουλίδης ρωτήθηκε πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι είπαν «όχι» στο να ανοίξουν τα mall, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής. Την Τετάρτη (21/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα ότι η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου. Σημειώνεται ότι για την εστίαση μίλησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «θα ανοίξει σε δύο άξονες χωρίς SMS».

«Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων» τόνισε.

Σταμπουλίδης: Το ενδεχόμενο τα εμπορικά κέντρα να ανοίξουν τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ερωτηθείς ο κ. Σταμπουλίδης αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε:

«Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ