- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Η επιτροπή ανησυχεί για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων
«Η πρώτη εβδομάδα ήταν μουδιασμένη για την αγορά», είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων - Τι είπε για τις εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας, ακόμη, για την επιθυμία της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, την ώρα που η επιτροπή λέει «όχι».
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε σχετικά με τα εμπορικά κέντρα ότι «η επιτροπή έχει ανησυχία για τα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα κι ελέγχουν ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι. Επιμένουμε να ανοίξουν, αλλά, η επιτροπή φοβάται τον συνωστισμό απ' έξω».
Στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην Αθήνα αναφέρθηκε ακόμη ο υπουργός και τόνισε: «Παρόμοιες εικόνες είχαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά. Η πρώτη εβδομάδα ήταν μουδιασμένη για την αγορά. Ήταν μια μέτρια εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι από τις δυνατές εβδομάδες της αγοράς. Πιστεύω η επόμενη θα πάει καλύτερα. Κάναμε χιλιάδες ελέγχους, δεν βρήκαμε καμία παράβαση στα καταστήματα. Όλοι τήρησαν τα μέτρα, μηδενός εξαιρουμένου».
Για το γεγονός ότι παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, πεζοδρόμους, πάρκα, παραλίες επεσήμανε: «Η ιδέα να πείσεις το σύνολο του πληθυσμού μετά από τόσο εγκλεισμό να μην κυκλοφορεί, δεν αποδίδει. Γίνονται έλεγχοι, πρόστιμα μπαίνουν και μάλιστα 20.000 - 30.000 πρόστιμα την ημέρα. Οι μόνες χώρες που ήλεγξαν την πανδημία στο απόλυτο είναι χώρες με μη δημοκρατικά καθεστώτα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση. Είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».
Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Όταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».
Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή και τους δικαιούχους. «Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα, όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς αύξηση τζίρου. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Παραγωγικότητα, μισθοί και επενδύσεις στο επίκεντρο – Οι παρεμβάσεις στο Φόρουμ Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.