Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Η επιτροπή ανησυχεί για το άνοιγμα εμπορικών κέντρων

«Η πρώτη εβδομάδα ήταν μουδιασμένη για την αγορά», είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων - Τι είπε για τις εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας, ακόμη, για την επιθυμία της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, την ώρα που η επιτροπή λέει «όχι»

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Open, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε σχετικά με τα εμπορικά κέντρα ότι «η επιτροπή έχει ανησυχία για τα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα κι ελέγχουν ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι. Επιμένουμε να ανοίξουν, αλλά, η επιτροπή φοβάται τον συνωστισμό απ' έξω».

Στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην Αθήνα αναφέρθηκε ακόμη ο υπουργός και τόνισε: «Παρόμοιες εικόνες είχαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά. Η πρώτη εβδομάδα ήταν μουδιασμένη για την αγορά. Ήταν μια μέτρια εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι από τις δυνατές εβδομάδες της αγοράς. Πιστεύω η επόμενη θα πάει καλύτερα. Κάναμε χιλιάδες ελέγχους, δεν βρήκαμε καμία παράβαση στα καταστήματα. Όλοι τήρησαν τα μέτρα, μηδενός εξαιρουμένου».

Για το γεγονός ότι παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, πεζοδρόμους, πάρκα, παραλίες επεσήμανε: «Η ιδέα να πείσεις το σύνολο του πληθυσμού μετά από τόσο εγκλεισμό να μην κυκλοφορεί, δεν αποδίδει. Γίνονται έλεγχοι, πρόστιμα μπαίνουν και μάλιστα 20.000 - 30.000 πρόστιμα την ημέρα. Οι μόνες χώρες που ήλεγξαν την πανδημία στο απόλυτο είναι χώρες με μη δημοκρατικά καθεστώτα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση. Είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Όταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή και τους δικαιούχους. «Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα, όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς αύξηση τζίρου. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα».

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάνω έκκληση στους πολίτες να κάνουν λίγη υπομονή | Τώρα ό,τι συμβαίνει 11/4/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ