Ελλαδα

Λινού: Η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει από τον χειμώνα

«Ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφετέρια
Καταστήματα εστίασης © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ως το έσχατο μέσο θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί ο εγκλεισμός των πολιτών όπως τόνισε η Αθηνά Λινού σχολιάζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση μέχρι και σήμερα στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού τόνισε πως «ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας».

Αναφορικά με την περίπτωση της εστίασης, η κα Λινού σημείωσε ότι «θα έπρεπε να έχει ανοίξει από το χειμώνα με τραπεζάκια έξω και με τα σωστά μέτρα. Όπου έγινε αυτό, τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά».

«Δεν έχουμε κάνει ό,τι θα έπρεπε σε πολλούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου ο συγχρωτισμός είναι πολύ μεγάλος και σε κλειστό χώρο» επεσήμανε και πρόσθεσε αναφορικά με τα self tests:

«Πρόκειται για θετικό μέτρο, αν και δεν έχει προβλεφθεί ο ανάλογος μηχανισμός ιχνηλάτησης στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Η αξιοπιστία των self tests, ωστόσο, είναι μειωμένη.

Τέλος, όσον αφορά τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, είπε ότι «θα πρέπει να επιτραπούν υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, θα πρέπει αφενός να υπάρχει ένας σχεδιασμός για να μην συνωστιστούν όσοι μετακινηθούν με λεωφορεία, πλοία κι άλλα ΜΜΜ κι αφετέρου να βρούμε το σωστό μήνυμα για να μεταφέρουμε σε όσους μετακινηθούν, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ