Ελλαδα

«Ψηφιακή Μέριμνα»- voucher: Ξεκίνησε η έκδοση των κουπονιών

Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση © EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Ψηφιακή Μέριμνα» - Voucher για την αγορά laptop και tablet: Ξεκίνησε η έκδοση κουπονιών - Οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί.

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις για τα voucher του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» έχουν φτάσει τις 193.665. Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός αυτός των αιτήσεων «μεταφράζεται» σε 335.814 δικαιούχους 4 έως 24 ετών και ήδη από εχθές (15/4) έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των κουπονιών, «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας».

Τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές, είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Η πλατφόρμα (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου 2021 και ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Τα vouchers είναι αξίας 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ