- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λύση στο θέμα «Πάσχα στο χωριό» αναζητούν οι ειδικοί, έχοντας αντικρουόμενες απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει τις ημέρες των γιορτών.
Σε πρόβλημα για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση «Πάσχα στο χωριό» για την επιτροπή των ειδικών.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν προς στιγμήν ελπίδες για χαλάρωση και εξόρμηση στην ελληνική επαρχία. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ειδικοί αναφέρονται σε ανοικτό ενδεχόμενο για να μπορέσουν οι πολίτες να επισκεφθούν τα χωριά τους στο πλαίσιο του Πάσχα.
«Προτεραιότητα έχει το καλοκαίρι»
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για σταθεροποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τονίζοντας πως η θετικότητα έχει πέσει, αλλά σημείωσε πως η αποκλιμάκωση στο Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να φαίνεται ύστερα από 15 ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος σε σχετικές δηλώσεις του, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση «Πάσχα στο χωριό« πως «όλοι θέλουμε Πάσχα στο χωριό», αλλά έδειξε την επόμενη εβδομάδα για τη λήψη των αποφάσεων. Ακόμα, δήλωσε με νόημα ότι «προτεραιότητα έχει το καλοκαίρι και ο τουρισμός, ενώ εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές».
«Το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε»
Αναφορά στο Πάσχα έκανε και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας πως «το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε».
Σε σχετικές δηλώσεις σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχει επιστημονική λογική για να απαγορευτεί η μετακίνησή τους, είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον ιό και ο κίνδυνος να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό είναι ελάχιστος».
Ακόμα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των self tests, επισημαίνοντας ότι «προφανώς και πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self test, γιατί όταν αφήνεις κάτι στη βούληση των ανθρώπων, μπορεί ένα ποσοστό να πει ότι δεν το κάνει».
«Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για το Πάσχα»
Για το ζήτημα του Πάσχα μίλησε και ο Αλκιβιαδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας & Διευθυντής του Τομέα Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, που υποστήριξε πως οι αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα θα ληφθούν την τελευταία στιγμή.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος σε σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ τόνισε πως «τα self tests και ο εμβολιασμός είναι τα όπλα μας για την επιστροφή σε κάποια κανονικότητα, πάντα, όμως, με την τήρηση των μέτρων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.