Ελλαδα

Πέθανε ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, Άλκης

«Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης και Άλκης Κολλάτος
Δημήτρης και Άλκης Κολλάτος / social media

O Άλκης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Τζάνειο - Έφυγε σήμερα από τη ζωή, όπως έκανε γνωστό ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ο Δημήτρης Κολλάτος, έκανε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο γιος του, Άλκης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Τζάνειο. Στο πλευρό του βρισκόταν ο αδελφός του Αλέξανδρος.

«Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης», έγραψε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος για την απώλεια του γιου του, Άλκη, ο οποίος ήταν άτομο με αυτισμό. 

dimitris-kollatos.png

Η ζωή με τον Άλκη

Ο σκηνοθέτης είχε δημιουργήσει την -ουσιαστικά αυτοβιογραφική- ταινία «Η ζωή με τον Άλκη» το 1988.

Στην ταινία, ο Άλκης, ένα παιδί έντεκα ετών, είναι αυτιστικό κι έχει φέρει σ' απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να το κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αυτή αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που δέχεται το πρόβλημα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες του Δημήτρη Κολλάτου, η ταινία επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει απέναντι στο πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών.

Στην ταινία είχαν παίξει ο ίδιος ο Δημήτρης Κολλάτος, η εκλειπούσα σύζυγός του Αρλέτ Μπομάν και ο γιος τους, Αλέξανδρος, ερμηνεύοντας τους εαυτούς τους.

Η ζωη με τον Αλκη -La vie avec Alkis - sous-titres Francais

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ