Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Μ. Δευτέρα θα φανούν οι επιπτώσεις από λιανεμπόριο

Ποια τα νέα δεδομένα στην εξίσωση της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα του λιανεμπορίου © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εξαδάκτυλος: Η εκτίμηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το πότε θα φανούν οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τα Λύκεια.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι την Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να αποτυπωθεί η επίδραση στην πανδημία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την επαναλειτουργία των Λυκείων.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τότε θα ξέρουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Επιπλέον, ο ανέφερε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα στην εξίσωση, όπως τα self test με τα οποία εντοπίστηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει μολύνσεις. 

Ποιο είναι το ρίσκο θρόμβωσης για το εμβόλιο της AstraZeneca | Σήμερα | 13/04/2021

Πελώνη για self test: Σημαντικό όπλο περιορισμού της πανδημίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Mega για τα self test που ξεκίνησε η διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, έκανε λόγο για πολύ θετική ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ