Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Μ. Δευτέρα θα φανεί η επίπτωση από τα ανοιχτά Λύκεια

Ανησυχία για τα self test

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI

Κορωνοϊός: «Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα η επίπτωση από τα ανοιχτά Λύκεια», ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τη διαφωνία του με το άνοιγμα των λυκείων εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6  ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Όπως είπε χαρακτηριστικά «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».

Ο ίδιος κρατά αυτή τη στάση, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη. Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα που φαίνεται να αυξάνεται. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου και πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.

Ανησυχία για τα self test

Δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω». Ενώ, εξήγησε πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μην χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα, όχι όπως πέρσι. «Η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όμως εξαρτάται από τη ροή τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ