

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού για τις 6 Απριλίου 2021 - Τα νέα κρούσματα, οι νέοι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι
O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Απριλίου 4.309 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 79 επιπλέον θανάτους και 751 διασωληνωμένους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.309, εκ των οποίων 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 281.570 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.773 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.532 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 751 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.788 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526 (ημερήσια μεταβολή +20.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος0.2 έως 103 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:15 στο μπλόκο της ΟΕΠΤΑ στην Ομόνοια
Σύμφωνα με τον ίδιο «διαδίδονται ανήκουστα στο Διαδίκτυο»
Το φαινόμενο που άφησε στο διάβα του καταστροφές, νεκρούς και τραυματίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Διασώστες, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι - Θα αποβιβαστούν την Παρασκευή στο νησί
Η 13χρονη Δήμητρα πέθανε από σηψαιμία
Κλειστά σχολεία σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Μύκονο - Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός
Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός
Αποτυπώνεται η σεισμική αναταραχή στην περιοχή
Τόνισε επίσης ότι «σε άλλες εποχές θα έβαζαν κάποιοι ακόμα και εισαγγελείς να μας κυνηγούν»
Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.