Ελλαδα

Κορωνοϊός - Παραβίαση μέτρων: 40 συλλήψεις & πρόστιμα 1,2 εκατ.

Το διάστημα από την περασμένη Παρασκευή έως χθες Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
EΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συλλήψεις, πρόστιμα και αναστολές λειτουργίας, κατα τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για παραβίαση περιοριστικών μέτρων, για τον έλεγχο της διάδοσης του κορωνοϊού

Σε 40 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες, το διάστημα από την περασμένη Παρασκευή έως χθες Κυριακή.

Το τριήμερο αυτό οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβάνονται Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν 245.819 ελέγχους και κατέγραψαν 3.655 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.214.100 ευρώ.

Επίσης επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε άλλη μία μπήκε λουκέτο για 30 ημέρες λόγω υποτροπής.

Πρόστιμο 8.000 ευρώ στο πολυκατάστημα Notos που λειτούργησε σήμερα (5/4) παρά την απαγόρευση

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα που λειτούργησε σήμερα Δευτέρα (5/4), ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πολυκατάστημα μεταβαίνει η Αστυνομία για να το κλείσει, ενώ επιβλήθηκε από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, 5.000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ