Παυλάκης: Αν κάνουμε Πάσχα, δεν θα κάνουμε καλοκαίρι
«Παίζουμε με τη φωτιά» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου
Για κινδύνους έκανε λόγο ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, σχετικά με την απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο Mega, αναφορικά με τους κινδύνους που κρύβει η άρση του lockdown και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, τη στιγμή που στη χώρα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.
O κύριος Παυλάκη, τόνισε πως το Πάσχα είναι χαμένο και μάλιστα σχολίασε χαρακτηριστικά πως «Αν ανοίξει στην Ελλάδα, το καλοκαίρι θα είναι πολύ επικίνδυνο».
Για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε πως «παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το σύστημα υγείας θα το αντέξει.
«Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.
Συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για τη χώρα μας είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.
«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.
Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astra Zeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.