- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο. Παραβιάσεις και υπερπτήσεις, εμπλοκή σε μία περίπτωση
Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία πάνω από το Αιγαίο. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F- 16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 34 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σε μια περίπτωση, η παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16.
Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, στις 11:29, υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων, στα 20.500 πόδια.
Στις 11:30, δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 13.500 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα θα ξεκινήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.