- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθυστερεί η live ενημέρωση Χαρδαλιά - Κικίλια
Ανακοινώνεται χαλάρωση των μέτρων - Τι εξετάζεται για λιανεμπόριο, λύκεια και διαδημοτικές μετακινήσεις
Στις 19.00, αντί για τις 18.00, ξεκινά η live ενημέρωση με Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της οποία ανακοινώνεται η χαλάρωση των μέτρων.
Με μία ώρα διαφορά ξεκινά τελικά η live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τη χαλάρωση των μέτρων.
Στην ενημέρωση θα βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας όλα τα νεότερα για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.616 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα έφθασαν τους 76, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ έχουν φθάσει τους 739. Στη συνεδρίασή της η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζει τις τελικές εισηγήσεις της, με την κυβέρνηση να περιμένει τις προτάσεις για να λάβει αποφάσεις για λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις.
Οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψιν τους τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown και την προσπάθεια να υπάρξει «αποσυμπίεση» της κατάστασης με στοχευμένη άρση μέτρων που δεν θα επιβαρύνουν σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της Επιτροπής, ξεκαθάρισε πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει, καθώς «μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση».
Λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι εξετάζουν οι ειδικοί
Σημαντικός ρυθμιστικός παράγοντας στο σχέδιο αποσυμπίεσης του lockdown για τον κορωνοϊό αποτελούν τα self test και το πότε θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες προς χρήση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία μέτρα προς χαλάρωση που εξετάζονται στη συνεδρίαση των ειδικών του Υπουργείου Υγείας είναι τα ακόλουθα:
- Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθέρωση από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021
- Λύκεια: Άνοιγμα μόνο με τη διενέργεια self test σε καθηγητές και μαθητές
- Λιανεμπόριο: Ανοιγμα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου είναι η εισήγηση της επιτροπής με «click away» και όχι με «click inside» που ζητούσαν παράγοντες της αγοράς. Σε περίπτωση που τελικά γινόταν η επιλογή για «click inside», θα λειτουργούσε άμεσα το 13032 με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια για τα ψώνια των καταναλωτών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.