Ελλαδα

Αττική: Τον Απρίλιο έρχονται 300 νέα λεωφορεία μέσω leasing

Θα ενισχυθούν 16 λεωφορειακές γραμμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωφορείο
Λεωφορείο © Eurokinissi

Στην ενίσχυση του στόλου του ΟΣΥ προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την εξασφάλιση 300 λεωφορείων μέσω leasing.

Ολοένα και περισσότερο συνεχίζεται η ενίσχυση των συγκοινωνιών στην Αττική, όπου και αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ακόμη 300 λεωφορεία που εξασφάλισε μέσω leasing το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει ο διαγωνισμός και πλέον βρίσκονται όλοι εν αναμονή για  την υπογραφή των συμβάσεων.

«Δεν λέμε ότι είναι όλα τέλεια στις αστικές συγκοινωνίες γιατί δεν είναι. Το αναγνωρίζουμε. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης, κάθε μέρα από πάνω είμαστε και κάνουμε διαχείριση κρίσης. Δεν δέχομαι με τίποτα όμως και την κακόπιστη κριτική ότι δήθεν δεν έχει γίνει τίποτα. Ιδίως μάλιστα από όσους όταν ήταν κυβέρνηση, επί 4,5 χρόνια δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο, δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη», σημειώνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση ενίσχυσης του στόλου του ΟΣΥ. Όπως ενημέρωσε η τελευταία με ανακοίνωσή της στις 23 Φεβρουαρίου, ππότε και κατέθεσε αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, «η παρουσίαση ενός οχήματος σε μια διαφημιστική μπροσούρα δεν εμφανίζει το όχημα που θα παραδοθεί αλλά αυτό που είναι κατά τον αρχικό χρόνο παραγωγής». Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη ότι οριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συμβάσεις και μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα προχωρούν και οι διαδικασίες μετατροπής των παραθύρων και των πινακίδων των οχημάτων προκειμένου τα πρώτα 40-50 λεωφορεία να βγουν τις επόμενες 10 ημέρες στους δρόμους της Αθήνας. Τα 300 λεωφορεία με leasing θα ενισχύσουν 16 συγκεκριμένες γραμμές, όπου παρουσιάζονται προβλήματα, όπως το 040.

Ως προς την πρώτη φάση ενίσχυσης του στόλου του ΟΣΥ, αυτή ολοκληρώθηκε όταν το περασμένο φθινόπωρο εντάχθηκαν 200 οχήματα σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. H διαβούλευση για την πρώτη φάση αφορά διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

  • 200 αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,
  • 200 αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,
  • 100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και
  • 300 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης)

Εντάσσονται νέοι εργαζόμενοι

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως θα ενισχυθεί και το ανθρώπινο δυναμικό αφού ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των 356 νέων οδηγών και 56 τεχνικών του ΟΣΥ. Σημειώνεται ότι επί 13 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη στην ΟΣΥ, ενώ για το μετρό χρειάστηκαν 11 χρόνια.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. υποδέχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 τους πρώτους από τους 177 διοριστέους υπαλλήλους που σύντομα θα υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας τους. Αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι πρόκειται να ενισχύσουν τις σταθερές συγκοινωνίες με κρίσιμες ειδικότητες (οδηγοί συρμών, τεχνικό προσωπικό) και η εκπαίδευσή τους θα ξεκινήσει άμεσα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ