Ελλαδα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κικίλια με φαρμακοποιούς για το self testing

Δωρεάν από τα φαρμακεία χωρίς συνταγογράφηση τα self test για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαρμακοποιός με μάσκα για τον κορωνοϊό σε φαρμακείο
Φαρμακοποιός με μάσκα για τον κορωνοϊό σε φαρμακείο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για τα δωρεάν self test και τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας με μέλη του ΔΣ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, το βράδυ της Κυριακής 21 Μαρτίου 2021, η έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και των μελών του Δ.Σ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Θέμα συζήτησης ήταν η διάθεση των self tests από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, αρχής γενομένης από τα τέλη του τρέχοντος Μαρτίου.

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά το Δ.Σ. του ΠΦΣ αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα ή την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργω αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, στόχος είναι κάθε πολίτης με ΑΜΚΑ να έχει τέσσερα δωρεάν self test τον μήνα για τον κορωνοϊό από το φαρμακείο χωρίς συνταγογράφηση. Το self testing αποτελεί βασικό πυλώνα στο κυβερνητικό σχέδιο για τη «χαλάρωση» του lockdown και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ