- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεσσαλονίκη - Εκκλησίες: Καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων
Καταγγελίες για κρυφές λίστες πιστών ενόψει των πρώτων Χαιρετισμών
Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: «Ιερείς ετοιμάζονται να βάλουν κρυφά πιστούς στις εκκλησίες για τους Χαιρετισμούς».
Mερίδα ιερέων ετοιμάζεται να παραβεί τους περιορισμούς και να ανοίξει τους ναούς, όπως αναφέρει το ThessToday.gr. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, υπάρχουν καταγγελίες για εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που δημιουργούν κρυφές λίστες πιστών που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς.
Πιστή, η οποία αποκαλύπτει τα σχέδια αυτά στο ThessToday.gr, αναφέρει: «Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την πίσω πόρτα».
Ο Ιωάννης Κιούμης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε στο ThessToday.gr τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο φαινόμενο, θέτοντας ως παράδειγμα τον τότε κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και τις αποφάσεις που έλαβε όταν ήλθε αντιμέτωπος με την πανώλη, πριν από 200 χρόνια.
«Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την καραντίνα που εφήρμοσε ο Καποδίστριας πριν 200 χρόνια, στην επιδημία της πανώλης. Εξέδωσε διάταγμα και απαγόρευσε όλες τις θρησκευτικές τελετές. Κίνηση που πέτυχε. 200 χρόνια μετά δεν συμβαίνει το ίδιο», τόνισε ο κ. Κιούμης και πρόσθεσε: «Η ιεραρχία εν έτει 2021 λέει ότι “πρέπει να πηγαίνετε” στις εκκλησίες. Είναι κάτι που με ανησυχεί, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».
Ερωτηθείς για το αν η λειτουργία της εκκλησίας αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας απάντησε: «Φυσικά και είναι. Ίσως είναι μικρότερη από άλλες πηγές, όμως είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να σταματήσουμε, αλλά αντ’ αυτού δεν σταματάμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.