Ελλαδα

Κορωνοϊός - Γώγος: Άνοιγμα λιανεμπορίου στο τέλος Μαρτίου

«Ανάγκη δημιουργίας κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης των πολιτών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερμού
Αθήνα © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορωνοϊός: «Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο», ανέφερε ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος.

Την ανάγκη δημιουργίας κάποιων «βαλβίδων» εκτόνωσης των πολιτών με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι «το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. «Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα».

Μάλιστα, υπογράμμισε όπως «παρότι δεν τηρούνται, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ