Ελλαδα

Εντός Μαρτίου οι εμβολιασμοί για ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου

Οι ανακοινώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού: Οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου θα εμβολιαστούν εντός Μαρτίου. Ποιες ομάδες ακολουθούν.

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ότι εντός Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους, θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70 με 74 ετών και έπειτα τα άτομα ηλικίας 65 έως 69 ετών. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε και κάποια στατιστικά για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει ήδη στην Ελλάδα ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ανά ηλικιακή ομάδα. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 85+ έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 212.000 πολίτες, ποσοστό 57% σε σχέση με την εκτίμηση που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 230.000 πολίτες, δηλαδή το 58%. Στην ηλικιακή ομάδα 70-75 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 295.000 πολίτες, δηλαδή το 75%. Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 352.000 πολίτες, δηλαδή 50%. Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι εντυπωσιακό ότι αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. 

Επιπλέον, εκτίμησε ότι έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

 

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγησή του σε πολίτες άνω των 65 ετών στην Ελλάδα

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε σήμερα γνωστό ότι το εμβόλιο θα χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και άνω των 65 ετών, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείτο μόνο στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. 

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση σε πολίτες άνω των 65 ετών σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία, που χορηγείται σε πολίτες 65-74 ετών με υποκείμενα νοσήματα και στην Αυστρία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ