- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τέμπη: Παραδόθηκε η γέφυρα στον Πηνειό - Τι αλλαγές έγιναν
Αυξήθηκε η αντισεισμική αντοχή της - Επισκευάστηκαν τμήματα που είχαν υποστεί φθορές
Η γέφυρα Πηνειού στα Τέμπη δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, μετά τις εργασίες συντήρησης.
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, το μεσημέρι, η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Μαζί με τον κ. Καραμανλή, στη γέφυρα βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» Δημήτριος Γκατσώνης.
Ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η ιστορική αυτή γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1960 και την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν παρά την πανδημία κορωνοϊού.
«Είναι ένα έργο συμβολικό, το οποίο απεικονίζει την προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να δούμε όλες τις γέφυρες στην Ελλάδα και σιγά-σιγά να αρχίσουμε την ανάταξη και την αποκατάσταση τους» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γέφυρα του Πηνειού επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Τεμπών έχει μήκος 220 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.
Πραγματοποιήθηκαν σε αυτήν ενισχυτικές επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το φορτίο κυκλοφορίας και να αυξηθεί η αντισεισμική αντοχή της, ενώ πραγματοποιήθηκε και επισκευή των τμημάτων της, που είχαν υποστεί φθορές.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, προτιμήθηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση της γέφυρας αντί για ανακατασκευή της, για λόγους περιβαλλοντικούς και διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Η μαρτυρία ψαρά που έπεσε και εκείνος στη θάλασσα
Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε πάνω της
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.