- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικολάου: Κανείς δεν θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό, τηρήθηκε ο νόμος
«Η ζωή του είναι στα χέρια του, αλλά δεν μπορεί κανείς να εκβιάζει την Πολιτεία και τη Δημοκρατία εν γένει»
Στο ακέραιο εφαρμόζεται ο νόμος στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα,, λέει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επεσήμανε πως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο νόμος εφαρμόζεται στο ακέραιο.
Συγκεκριμένα, η κα Νικολάου εξήγησε ότι το αίτημα του Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί.
Αναφορικά με το λόγο που άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους στον Κορυδαλλό, απάντησε πως «περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από τις εν λόγω φυλακές», και μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.
Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας».
«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Μπορεί να έρθει αύριο ένας άλλος κρατούμενος, ένας βιαστής, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής και να κάνουν απεργία πείνας, ζητώντας το ίδιο πράγμα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα, υποστήριξε πως με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του κρατουμένου, ενώ παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως.
«Εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Η ζωή του είναι στα χέρια του, αλλά δεν μπορεί κανείς να εκβιάζει την Πολιτεία και τη Δημοκρατία εν γένει» κατέληξε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.