Ελλαδα

Τσικνοπέμπτη 2021 με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τι αλλάζει στα SMS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown στην Αττική
Lockdown στην Αττική © EUROKINISSI/ Γιώργος Κονταρίνης

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ξεκινήσουν από την αυριανή Τσικνοπέμπτη, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την Τσικνοπέμπτη με ένα πιο σκληρό lockdown να θεωρείται δεδομένο. 

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, ενώ η Αττική ήδη είναι σε αυτή την κατάσταση.

Επίσης ο κωδικός 6 στα SMS θα αφορά μόνο πεζούς και δεν θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση με τα αυτοκίνητα. Δηλαδή, να μην είναι εφικτή η μετάβαση των πολιτών σε άλλη περιοχή ή σε άλλο δήμο, με τη χρήση αυτοκινήτου ή Μέσου Μαζικής Μεταφοράς για άθληση ή περπάτημα.

Αλλαγές θα έχουμε και στον κωδικό με το SMS 2 για τα σούπερ μάρκετ μπαίνουν περιορισμοί ως προς την απόσταση καθώς ο πολίτης πλέον δεν θα μπορεί να απομακρύνεται 2χλμ από την οικία του.  

Προβληματισμός επικρατεί για την κατάχρηση του κωδικού 4, που σχετίζεται με την παροχή βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να γίνεται ορθή χρήση του κωδικού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ