Ελλαδα

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο στην Αχαΐα
Στιγμιότυπο στην Αχαΐα © EUROKINISSI/ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

Παρακολουθήστε τη ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθολικό lockdown

Τελείωσε η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, κατά την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σκληρό lockdown για Αχαΐα και Εύβοια. 

Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθεται και ο δήμος Ρεθύμνου, η Κάλυμνος και η Κάρπαθος.

Η Λέσβος από τη Δευτέρα περνάει στις κίτρινες περιοχές, καθώς μειώθηκε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατείνονται τα υπάρχοντα  μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική».

Σε ερώτηση για την αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους και το αν εξετάζει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόνοιας για να εφαρμοστούν. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

Παπαευαγγέλου: Σταθερή επιβάρυνση

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας είπε ότι η επιβάρυνση είναι σταθερή με 1147 κρούσματα ανά ημέρα. Κάθε μέρα γίνονται 45.000 τεστ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τα 10.000 στην επικράτεια. Συνολικά πάνω από 1900 άτομα νοσηλευονται με μέση ημερήσια αύξηση τα200 άτομα. Το 51% των κλινών ΜΕΘ έχει καλυφθεί. Στο 83% η καλυψη στην Αττική.

Για την Αττική φαίνεται να σταθεροποιήθηκε η αύξηση με 5100 ενεργά κρούσματα.

Καμπανάκι για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού- Τι είπε για διπλή μάσκα

«Κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά κι όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας», συνέχισε η καθηγήτρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού. Επίσης έκανε και αναφορά στις νέες συστάσεις του CDC για χρήση διπλής μάσκας. Τόνισε πως προς το παρόν η Επιτροπή δεν κάνει αντίστοιχη σύσταση, αλλά θα εκδοθούν οδηγίες την επόμενη εβδομάδα.

Μαγιορκίνης: Επιβάρυνση των ΜΕΘ 25%-30% σε μία εβδομάδα

Ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι οι ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν 25-30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε ότι το αποτύπωμα από την αύξηση των κρουσμάτων στους θανάτους θα φανεί σε μια με δύο εβδομάδες.

Από το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε την η υποχώρηση της επιδημιολογικής κατάστασης είπε ο κ. Μαγιορκίνης και σημείωσε ότι η υψηλότερη επίπτωση είναι αυτή τη στιγμή στα άτομα 40 -64 ετών.

Δείτε την ενημέρωση:

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

1.410 νέα κρούσματα σήμερα 

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένουν σε τετραψήφιο νούμερο καθώς σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν 1410 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν 21 θάνατοι από κορωνοϊό ενώ 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY