- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αττική: 652 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Οι περιοχές | 02.02.2021
«Βράζουν» Κεντρικός και Δυτικός Τομέας Αθηνών με τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων Covid-19 - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Πειραιά
Την κατανομή για τα 652 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.
Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατά της Covid-19, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την κατανομή για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Ειδικότερα, από τα 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, τα 652 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική.
Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών «βράζει» με 180 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 105, ενώ τρίτος έρχεται ο Πειραιάς με 97 και ακολουθεί ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 84. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 79. Ενδεικτικό της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης που διαμορφώνεται στην Αττική αποτελεί το γεγονός ότι δύο τομείς του νομού εμφανίζουν τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.
Λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για κρίσιμο 48ωρο για την Αττική, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown με έκτακτα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά κατ' εξαίρεση στις 21.00 (αντί για τις 18.00 που ισχύει στις υπόλοιπες περιοχές στο Επίπεδο Β', π.χ Χαλκιδική, Ζάκυνθο και Λασίθι Κρήτης).
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο είναι 22, την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς ανά την ελληνική επικράτεια είναι 244 (από 248 μία ημέρα νωρίτερα). Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα οι συνολικές επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19 έχουν φθάσει τις 158.716, την ώρα που οι νεκροί ανέρχονται σε 5.851.
Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 - Η κατανομή:
- Ανατολική Αττική: 68
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 79
- Δυτική Αττική: 36
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 105
- Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 180
- Νησιά: 3
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 84
- Πειραιάς: 97
Η είδηση ότι στην Αττική επιβεβαιώθηκαν τα 652 από τα συνολικά 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 έρχεται την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 204.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.