- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λέσβος: Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο
Παραμένει «κόκκινη» στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατά της Covid-19
Σε λειτουργία δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, την ώρα που το νησί παραμένει στο «κόκκινο» στον χάρτη του κορωνοϊού.
Δύο επιπλέον κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λειτουργούν από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι νέες κλίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες ιατροτεχνολογικά σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.
Με τα δυο νέα αυτά κρεβάτια αυξάνονται σε 7 από 5 που είναι σήμερα (αύξηση 40%) τα κρεβάτια της ΜΕΘ, γεγονός πολύ σημαντικό για την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού στη Λέσβο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με το νησί να παραμένει στο «κόκκινο» στον χάρτη κορωνοϊού.
Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, το κόστος του ενός κρεβατιού ΜΕΘ στη Μυτιλήνη καλύφθηκε πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος, για την πανδημία Covid-19, ενώ το δεύτερο με ελάχιστο κόστος (10% περίπου από το συνολικό κόστος του έργου) στήθηκε από πόρους του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων από την παραπάνω δωρεά.
«Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας» ανέφερε ο διοικητής του Νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.
Και συνέχισε: «Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής - παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους, είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης - ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο».
«Προτεραιότητα μας ήταν και είναι η χάραξη - υλοποίηση στρατηγικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου» κατέληξε ο κ. Καμπούρης για τις δύο νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.