- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλός και ηλιόλουστος καιρός αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες μέρες - Πόσο θα κρατήσουν οι αλκυονίδες μέρες
Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από την Τετάρτη, παρά το γεγονός πως ο Φεβρουάριος μπήκε με βροχές και καταιγίδες. Από το επόμενο 24ωρο και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ο υδράργυρος θα ανέβει σημαντικά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook, το ατμοσφαιρικό βουνό που αναμένεται να υψωθεί σαν ομπρέλα προστασίας πάνω από τη χώρα μας, θα μας χαρίσει έναν σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τα τελευταία 24ωρα.
Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Kελσίου.
Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα. Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.