- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΕΒ Innovation Ready: Παρουσιάστηκαν 10+1 Νεοφυείς επιχειρήσεις
11 εταιρείες startups που έχουν λάβει χρηματοδότηση από funds παρουσίασαν σε 80 διαφορετικές επιχειρήσεις καινοτόμα προϊόντα που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής
Πρωτοβουλία ΣΕΒ Innovation Ready: 10+1 νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντά τους - Σε διαδικτυακή εκδήλωση
«H ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ βιομηχανίας, νεοφυών επιχειρήσεων, και της ερευνητικής κοινότητας είναι αναγκαίο βήμα για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερη καινοτομία, και καλύτερες θέσεις εργασίας, αποτελεί έναν από τους στόχους», σημειώνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε ο σύνδεσμος.
Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Innovation Ready» έχοντας ως βασικό μήνυμα ότι «στην Ελλάδα παράγεται αξιόλογη καινοτομία», στοχεύει να αποτελέσει δύναμη μετασχηματισμού ώστε να επιταχυνθεί η μετάβαση από την καινοτομία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε η 2η κλειστή διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης, την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του συνδέσμου, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιχειρήσεων διάφορων παραγωγικών κλάδων ενημερώθηκαν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον χώρο των Λύσεων Industry 4.0.
11 εταιρείες startups που έχουν λάβει χρηματοδότηση από funds παρουσίασαν σε 80 διαφορετικές επιχειρήσεις καινοτόμα προϊόντα που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής, και λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας. Το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ευκαιριών περιλάμβανε τεχνολογικές προτάσεις, όπως:
- πλατφόρμες ΙοΤ (Internet of Things) εφαρμογών που δίνουν έλεγχο στον χρήστη, οποιουδήποτε διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος,
- προηγμένες λύσεις βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας,
- αυτόματη παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων πεδίου σε εμπορικές επιχειρήσεις ή εργοτάξια,
- εφαρμογές σχεδιαστικών λύσεων ή ρομποτικών συστημάτων που υποστηρίζουν τη συνύπαρξη μηχανών και ανθρώπων.
Οι 11 νεοφυείς εταιρείες Bespot, Bota Systems AGSA, Data Viva, Ebneusys, Irida Labs, Loctio, Netronix - airthinx, Phenometry, Pragma-IOT, Tekmon, Yodiwo, περιέγραψαν τις συνεργασίες που αναζητούν από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.
Στις παρεμβάσεις τους στην εκδήλωση, οι κκ. Φωκίων Τασούλας, (Group Innovation and Technology Director, TITAN) και Βαγγέλης Μόρφης, (M&O Lead Greece, Cyprus, Malta, MICROSOFT) σημείωσαν ότι «το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναπτυχθεί και να ωριμάσει στα επίπεδα των αντίστοιχων οικοσυστημάτων των προηγμένων οικονομιών του κόσμου». Σε αυτή την κατεύθυνση -όπως επισήμαναν οι δυο ομιλητές- συμβάλλουν αξιόλογες πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως είναι η Πολιτεία Καινοτομίας που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Συνοψίζοντας, τόνισαν ότι «ο ρόλος των κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων είναι να αποτελέσουν παραδείγματα αλλαγής νοοτροπίας και να εμπλακούν ακόμη πιο ενεργά στην υποστήριξη και αξιοποίηση της καινοτομίας, που παράγεται από την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα».
Όπως σημειώνει ο ΣΕΒ, η πρωτοβουλία του ΣΕΒ Innovation Ready θα συνεχιστεί με σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων δικτύωσης για τεχνολογίες και εφαρμογές νέων υλικών, ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, και άλλες δράσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.