- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάνος Ματσαγγάνης: Ένας ειδικός κρούει τον κώδωνα κινδύνου
Για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις και τις κυβερνητικές επιλογές
Ο καθηγητής Μάνος Ματσαγγάνης προειδοποιεί ότι το ασφαλιστικό δεν κινδυνεύει από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά από την κατάργηση των μεταρρυθμίσεων.
Για τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητά του, τοποθετήθηκε ο καθηγητής Μάνος Ματσαγγάνης.
Με ανάρτησή του στο Facebooκ εξέφρασε την άποψη ότι ο βασικός λόγος που εκτροχιάζεται η συνταξιοδοτική δαπάνη τα επόμενα χρόνια, δεν είναι η πανδημία κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της στην οικονομία.
«Φοβάμαι ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο εκτροχιάζεται η συνταξιοδοτική δαπάνη και "κινδυνεύουν οι συντάξεις" δεν είναι ο κορωνοϊός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αλλά η κυβερνητική πολιτική (της προηγούμενης αλλά ιδίως της τωρινής κυβέρνησης)» σχολιάζει. Και εξηγεί: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, από το 2018 και μετά, καθώς χαλαρώνει η προσοχή των δανειστών, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπό τις επευφημίες των μέσων ενημέρωσης, και υπό την υψηλή καθοδήγηση των δικαστηρίων, "ξηλώνουν" μεθοδικά το ένα μετά το άλλο τα μέτρα εξυγίανσης και ενοποίησης του συστήματος συντάξεων που θεσμοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».
Στην ανάρτησή του για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό ο Μάνος Ματσαγγάνης δίνει έμφαση σε «δύο σταθμούς σε αυτήν τη θλιβερή πορεία», όπως λέει.
«Φεβρουάριος 2020: Καταργείται η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και επανέρχεται το καθεστώς των χαμηλών "κατ’ αποκοπήν" εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Πλέον, ένας μεγαλογιατρός μπορεί νομίμως να πληρώνει χαμηλότερες εισφορές από μια καθαρίστρια.
» Ιούλιος 2020: Διευρύνονται οι κατηγορίες δικαιούχων πρόωρης συνταξιοδότησης. Χιλιάδες μητέρες μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν έως και 12 έτη νωρίτερα. Δίνεται ξανά το δικαίωμα σε γυναίκες που βρίσκονται στην ακμή τους να αποσυρθούν από την εργασία, ώστε να αφιερωθούν στη φροντίδα των (17χρονων) παιδιών τους» υπογραμμίζει.
«Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα ξεχνάμε, πόσο λίγα μαθαίνουμε, πόσο γρήγορα επιστρέφουμε σε αυτά που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία» καταλήγει ο κ. Ματσαγγάνης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Όπως είχε υποστηρίξει, τα χρήματα στους λογαριασμούς του προέρχονταν αποκλειστικά από τη νόμιμη αγροτική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές μπόρες
Πότε θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.