- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Καλλιστώ» - Σύγκρουση: Αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο
Το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» είχε κόψει στη μέση το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού
Αποζημίωση, 70 εκατ. ευρώ, παίρνει το Δημόσιο για το «Καλλιστώ», το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού που κόπηκε στη μέση μετά από σύγκρουση με εμπορικό.
Το Δημόσιο κέρδισε αποζημίωση για το «Καλλιστώ», το ναρκοθηρευτικό πολεμικό πλοίο που έκοψε στη μέση το Maersk Launceston στον Σαρωνικό.
Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες από το μισοβυθισμένο «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουση με το Maersk Launceston, είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεσή του Maersk Launceston μέχρι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ, ή την κατάβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων – Τμήματος Ναυτικών Διαφορών), έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ελληνικού Δημοσίου και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεσή του -υπό σημαίας Πορτογαλίας- εμπορικό φορτηγό πλοίο (C/V) MAERSK LAUNCESTON, που ανήκει στην αλλοδαπή εταιρία KG Vierte OCEANIA Schiffahrtsgesellschaft mbH & Co., μέχρι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ, με τη δυνατότητα αντικατάστασης της κατάσχεσης με ισόποση εγγυητική επιστολή αξιόχρεης τράπεζας στην Ελλάδα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Η υπόθεση αφορά τη σύγκρουση στις 27 Οκτωβρίου του 2020 του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ»του Πολεμικού Ναυτικού με το συγκεκριμένο εμπορικό πλοίο. Από τη σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό πλοίο καθώς η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.