Λινού για απαγόρευση συναθροίσεων: Επιβλήθηκε μέσα στον πανικό
«Κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων»
Στην απαγόρευση των συναθροίσεων για μία εβδομάδα, που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρθηκε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.
Για την απαγόρευση των συναθροίσεων για μία εβδομάδα, που επιβλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, μίλησε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.
Συγκεκριμένα, η κα Λινού υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μέτρο «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», σχολιάζοντας πως λόγω της κατάστασης «κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο πανικού». Ακόμη, πρότεινε από την πλευρά της, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η αγορά από τον κόσμο, επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων και της διάρκειας των εκπτώσεων, εκτιμώντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».
Ως προς τα χθεσινά (25/01) νούμερα όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως παρά το σχετικά μικρό αριθμό των θετικών τεστ, «ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4%», εντείνοντας την ανησυχία για τις «κόκκινες» περιοχές.
Αφού εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας, τόνισε πως «κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων».
«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι κάθε αύξηση να φέρνει και ένα αντίδωρο, όπως πολλά τεστ, περισσότερη τηλεργασία, να αυξήσουμε παντού τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αφήνομε περισσότερη ελευθερία στον κόσμο», σημείωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.