- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κακλαμανάκης: Καθεστώς τύπου «Βόρειας Κορέας» στην Ομοσπονδία
«Αυτός που απείλησε τη ζωή μου θα αποκαλυφθεί άμεσα»
Για καθεστώς τρομοκρατίας τύπου «Βόρειας Κορέας», στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, έκανε λόγο ο Νίκος Κακλαμανάκης.
Καθεστώς τρομοκρατίας τύπου «Βόρειας Κορέας», στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και δεκαετίες κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ, ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης. Παράλληλα ο Νίκος Κακλαμανάκης ανακοίνωσε ότι αυτός που απείλησε τη ζωή του θα αποκαλυφθεί άμεσα, και είναι άνθρωπος στο στενό κύκλο της ΕΙΟ.
«Το ‘99 όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο ‘‘ψητό’’ να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στο στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα όχι οικονομικής φύσεως, και έγινε συγκεκριμένα το 4/8/2018», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε ότι ο λόγος που κατέθεσε στη Βουλή ήταν πέραν των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση η διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νομίμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας. Χαρακτήρισε τις υπεύθυνες δηλώσεις καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, με πειθαρχικά, στέρηση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των αθλητών, όπως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και καθεστώς τρομοκρατίας.
«Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του το πετάει στα σκουπίδια. Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα», κατήγγειλε ο κ. Κακλαμανάκης.
«30 χρόνια κατάχρησης εξουσίας»
Ο χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μίλησε ακόμα για 30 χρόνια κατάχρησης εξουσίας, διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Ομοσπονδία που αντιμετώπισε. «Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνιστήκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ τον οδό της αγωγής εναντίον μου αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω, καλό είναι να οδηγήσει η επιθετικότητα σε κάθαρση» επισήμανε.
Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για φαινόμενα δημοσίου χρήματος υπεξαιρέσεων. Υπάρχει, ανέφερε, ασυμβίβαστο για μελή του ΔΣ, δεν υπάρχει βιβλίο απογράφης υλικού, υπάρχουν παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο, υπάρχει πριμ προπονητή που εδόθη σε τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δεν έχει ιδιότητα του προπονητή. «Πρόκειται για κρυφά σημεία που έχω ζητήσει από εξώδικο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν τα δίνουν».
«Όταν απειλεί και τρομοκρατεί τους γύρω να μη μιλήσουν από Ομοσπονδία και κατάλαβα ότι είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και πολύ μεγαλύτερο το θέμα από ό,τι νόμιζα», σημείωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.