Ελλαδα

Lockdown: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα με click away

Τι θα γίνει με κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ
ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΜΟΥ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Παράλληλα με την επαναλειτουργία του click away θα ξανανοίξουν και όλες οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά αυτήν την εβδομάδα

O γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε στο πότε και πώς θα γίνει με το άνοιγμα της αγοράς με click away. Επιπλέον θα ξανανοίξουν και όλες οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

«Για λίγες ημέρες έχει τεθεί σε αναστολή η λειτουργία του click away. Τη Δευτέρα (11.01) θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια» είπε ο κ. Σταμπουλίδης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA .

Σύμφωνα με τον ίδιο «η βούληση είναι να επανέλθουμε όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχτές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

«Είμαστε κλειστά. Οι περιορισμοί είναι σε ισχύ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και να είμαστε σε περιορισμό και να καλύψουμε τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε έχουν και αυτές ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όσο οδηγούμαστε στους μαζικούς εμβολιασμούς θα διευκολυνθούμε και θα παίρνουμε περισσότερες αποφάσεις. Δεν περιμένουμε ένα νούμερο, είναι σειρά παραμέτρων που καθορίζουν τις αποφάσεις. Βαδίζουμε με ασφάλεια σε μια διαδικασία που απέδωσε, το click away, συνεχίζουμε με αυτό και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα με προσοχή» τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Το click in shop επί τους ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις» κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ