Ελλαδα

Κορωνοϊός: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού

Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν γίνει 220.000 εμβόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα ραντεβού των πολιτών - Ποιος ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.  

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου προγραμματίζεται να έχουν γίνει τουλάχιστον 220 χιλιάδες εμβόλια. «Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό». 

Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών. Στον σχεδιασμό εξ' αρχής είχε προβλεφθεί οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν σε τρεις φάσεις. Σήμερα έγιναν εμβολιασμοί σε 56 νοσοκομεία της χώρας. Από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το σχέδιο «Ελευθερία» έχουν γίνει 9528 εμβόλια. Σήμερα παραλήφθηκαν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ στο απόθεμα βρίσκονται συνολικά 152.580 δόσεις.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό. Όπως σημείωσε, υπάρχουν τρεις τρόποι.

1.    Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.
2.    Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν είναι στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού.
3.    Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ