Ελλαδα

Κωνσταντίνος Φλώρος (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Επίσκεψη σε Ρω και Στρογγύλη

Οι ευχές για καλή Πρωτοχρονιά σε στρατιώτες και το μήνυμα για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) μιλά στο πλήρωμα πολεμικού σκάφους
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) μιλά στο πλήρωμα πολεμικού σκάφους © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος (ΓΕΕΘΑ) έκανε περιοδεία σε μονάδες και φυλάκια σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω, ανταλλάσσοντας ευχές με στρατιώτες.

Επιτηρητικά φυλάκια και μονάδες των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία σε Κρήτη, Κάρπαθο, Καλόλιμνο, Ρόδο και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 στην Κρήτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης, το πεδίο βολής Κρήτης και την 5η ταξιαρχία Πεζικού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου στη Γαύδο.

Επίσης, αντάλλαξε ευχές και με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει τον σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τον ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, όπου αντάλλαξε ευχές με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, καθώς και με το πλήρωμα υποβρυχίου. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Κωνσταντίνου Φλώρου στο νησί ήταν η προκεχωρημένη ναυτική βάση Κυριαμαδίου. Ακολούθως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Καρπάθου και το επιτηρητικό φυλάκιο Καλολίμνου.

Στη Ρόδο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος 

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την 95η ΑΔΤΕ στη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του στρατηγείου, του ναυτικού σταθμού Ρόδου, της κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ που ναυλοχεί στον λιμάνι του νησιού, και του 6ου ΕΤΕΘ στην Κάλαθο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εθνοφυλάκων της Ρόδου, Ηλία Πάχο.

Κωνσταντίνος Φλώρος (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Η επίσκεψη σε Στρογγύλη, Καστελόριζο και Ρω

Τις μεταμεσημβρινές ώρες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έφθασε στο επιτηρητικό φυλάκιο στη Στρογγύλη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στο Καστελόριζο, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάστηκε στο ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή την χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελόριζο. Ακολούθως μετέβη στη Ρω όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου. 

Στις ομιλίες του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κωνσταντίνος Φλώρος εξήρε «τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και «πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο του πλανήτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να την ξεπεράσουμε».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και την νέα χρονιά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ