Κοσμος

Μάικ Πομπέο: Λέει αντίο με ανάρτηση για την Ελλάδα

Και στέλνει ευχές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικ Πομπέο και Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κρήτη
Μάικ Πομπέο και Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κρήτη © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Μάικ Πομπέο αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρμεντ με ανάρτηση για την Ελλάδα, ευχές σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα, και εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι στην Κρήτη.

Αξέχαστο έχει μείνει, όπως φαίνεται, στον Μάικ Πομπέο το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα.

Η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία του στην Κρήτη στο πατρικό της οικογένειας Μητσοτάκη έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στον απερχόμενο Αμερικανό ΥΠΕΞ

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μάικ Πομπέο στέλνει ευχές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγό του, Μαρέβα, καθώς αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρμεντ. Αναφερόμενος στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα ως Αμερικανός ΥΠΕΞ, στα τέλη Σεπτέμβρη, κατά την οποία φιλοξενήθηκε στην κατοικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, ο Πομπέο συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, όπως τα καλτσούνια, η γραβιέρα και η ρακή στο τραπέζι που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, είχε στείλει μέσω Twitter και ένα «ευχαριστώ» στα ελληνικά για τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «μου έδειξε την πραγματική έννοια της ελληνικής φιλοξενίας».

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Μάικ Πομπέο κάνει, επίσης, ειδική αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, χαρακτηρίζοντάς τον εκπληκτικό επαγγελματία. «Η περιήγηση στην Κρήτη, το σπίτι σας, ήταν αξέχαστα. Η δουλειά που κάνουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με αυτήν του ελληνικού λαού» αναφέρει στην ανάρτησή του για την Ελλάδα, καθώς αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και προσθέτει: «Ευλογίες σε εσάς και τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Και ο ομόλογός μου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας».

Ο Μάικ Πομπέο αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα και οι φωτογραφίες από το πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες κατά την επίσκεψή στην Κρήτη, και ειδικότερα από την κατοικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, όπου φιλοξενήθηκε και από την ξενάγησή του στο νησί.

Παράλληλα, επισυνάπτει και μία φωτογραφία κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Το τετ α τετ είχε πραγματοποιηθεί σε εξαιρετικό κλίμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ