Ελλαδα

Παπαευαγγέλου: Πιο πολλά πλέον εξιτήρια από διασωληνώσεις σε ΜΕΘ

Για πρώτη φορά μετά από καιρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» © EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Είναι η πρώτη εβδομάδα που τα εξιτήρια ασθενών με κορωνοϊό από τις ΜΕΘ είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις.

Στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε ότι παρατηρείται περαιτέρω μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, αυξημένο αριθμό κρουσμάτων συνεχίζει να παρουσιάζει η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, με τον κίνδυνο για νέα αύξηση, όχι μόνο τοπικά, να είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα που ο αριθμός όσων βγήκαν από τις ΜΕΘ είναι υψηλότερος από εκείνον που αφορά όσους διασωληνώθηκαν με κορωνοϊό. «Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τη μείωση του Rt, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων ο κίνδυνος παραμένει σε υψηλά επίπεδα» τόνισε.

Προειδοποίησε, όμως, ότι μια περιοχή με σημαντικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, όπου σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σημαντικά χαμηλός, μπορεί πολύ εύκολα να δει την επιδημιολογική εικόνα να χειροτερεύει. «Κάποιος έχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσει έναν ασυμπτωματικό και έτσι η κατάσταση τον Ιανουάριο θα είναι δραματική» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με το καλοκαίρι». Τότε είχαμε λιγότερα ενεργά κρούσματα και μικρότερη πιθανότητα να εκτεθεί κανείς στον ιό, ενώ είχαμε σύμμαχο και τον καιρό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ