- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Τι αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις μετακινήσεις
Απαντήσεις σε ερωτήματα για τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας την εορταστική περίοδο εν μέσω πανδημίας έδωσε ο Στέλιος Πέτσας
Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να καλπάζει με τον αριθμό των κρουσμάτων να συνεχίζει να είναι υψηλός , ωστόσο μεταξύ των Ελλήνων όσο πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο τόσο πληθαίνουν οι ερωτήσεις για το πως θα μπορέσουμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν μαζί με άλλη μία το πολύ οικογένεια ενώ ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας, ειδικά την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι από την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, και μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχει ειδική μέριμνα για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες.
«Δεν πρόκειται να διευρυνθεί το ωράριο. Η κάθε οικογένεια θα πρέπει να γιορτάσει μόνη ή μέχρι 9 άτομα» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας όμως με νόημα πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα υπάρξει κάποια ειδική διαδικασία για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Δύσκολα η μετακίνηση, παράθυρο για αλλαγή
Με τα δεδομένά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας απαγορεύονται τα… ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση.
Ομως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 10 ή να… διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.
Κι αυτό διότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση σε νοσοκομείο κ.λπ. Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δεν θα μπορέσει να το κάνει.
Πλέον είναι οριστικό ότι για φέτος οι Ελληνες θα γιορτάσουν στα σπίτια τους, το πολύ με μία ακόμη οικογένεια, δηλαδή σε στενό κύκλο.
Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες, κάτι που έχει αφήσει να εννοηθεί δύο φορές, χθες και σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπάρξει ειδική μέριμνα μόνο για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να μπορέσουμε να μετακινηθούμε και μετά τις 10 το βράδυ χωρίς να κινδυνεύουμε να δεχτούμε πρόστιμο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.