- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστούγεννα με περιορισμούς: Τι ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου
Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων
Παράταση lockdown έως 7 Ιανουαρίου και Χριστούγεννα όπως Πάσχα 2020 - Χωρίς εστίαση, διασκέδαση, μετακινήσεις σε άλλους νομούς.
Τα φετινά Χριστούγεννα θα εορταστούν στην Ελλάδα όπως το Πάσχα του 2020, δηλαδή με περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα, πλησιάζει η ώρα που θα παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων καθώς το lockdown συνεχίζεται για έκτη εβδομάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ποια καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί κάτι από την σεζόν των Χριστουγέννων στα καταστήματα και σημείωσε πως εντός των ημερών θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
«Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σχετικά με το λιανεμπόριο στο τέλος της εβδομάδας και ελπίζω ότι θα μπορούμε να σώσουμε έστω κάτι από τη χριστουγεννιάτικη σεζόν, να λειτουργήσουν με κάποιο τρόπο τα καταστήματα. Δεν είμαι όμως έτοιμος να μπω σε λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, εστίαση, σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, χιονοδρομικά κέντρα, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που ήδη έχει εγκριθεί η συνέχιση τους).
Στην ίδια κατεύθυνση και μέχρι νεωτέρας (δηλαδή για τις γιορτές) απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων και της κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας. Διατηρείται η τηλεργασία στο ίδιο ποσοστό (50%). Διατηρούνται οι περιορισμοί στην ατομική άθληση, δηλαδή έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου τα καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών από τις 7 το πρωί μέχρι τις 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση.
Η νυχτερινή διασκέδαση με το εμβόλιο ή μέχρι το Πάσχα
Ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη που παραχώρησε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το Πάσχα.
«Είναι πιθανό (να μείνουν κλειστά ως το Πάσχα). Και γι’ αυτό και έχουμε σταθεί δίπλα σε αυτούς τους κλάδους,και θα σταθούμε δίπλα και το 2021, για να μπορούμε να αποζημιώσουμε επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες οι ιχνηλασίες μας έδειξαν ότι ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση όταν ο κόσμος χαλαρώνει, φωνάζει, έρχεται πιο κοντά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μετάδοσης του ιού.
»Δεν ισχύει το ίδιο σε αυτή την έκταση στα εστιατόρια γι’ αυτό και διαχωρίζω τη λειτουργία των εστιατορίων από τη λειτουργία της διασκέδασης. Αν με ρωτήσετε, όμως, με το χέρι στην καρδιά εάν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει η βραδινή διασκέδαση μέχρι που να φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε μια μαζική ανοσία του πληθυσμού, θα σας πω ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα λειτουργήσει», σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.