Ελλαδα

Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό: Τι προετοιμασίες έχουν γίνει

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις από το Υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με τσάντα στην πλάτη περπατά σε πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο τα κλειστά μαγαζιά εν μέσω lockdown
Γυναίκα με τσάντα στην πλάτη περπατά σε πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο τα κλειστά μαγαζιά εν μέσω lockdown © EUROKINISSI

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα: Τα πρώτα ψυγεία, η άυλη συνταγογράφηση και το χρονοδιάγραμμα.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα.

Στο Υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Και πρόσθεσε: «Το εμβόλιο είναι ασφαλές, σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα». καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, απ' όπου και θα υπάρξει ειδοποίηση για τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα, είπε ότι ότι όταν κάποιο εμβόλιο λάβει την απαραίτητη έγκριση, μετά από δύο ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα.

Ήδη, έχουν έρθει στην Ελλάδα τα πρώτα ψυγεία για την αποθήκευση και τη συντήρησή τους, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν και τα υπόλοιπα, όπως διευκρίνισε. Ο εμβολιασμός θα γίνει ακόμα και σε κατοίκους των πιο απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ερωτώμενος, δε, για την περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκαθάρισε ότι ακολουθεί διαφορετική διαδικασία από εκείνη του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

«Η ΕΕ θα εξασφαλίσει όλες τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κανένα ερωτηματικό» κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ