Ελλαδα

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν

Η έκκληση του υπουργού Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κορωνοϊός: Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού - Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας

Από το πρωί της Πέμπτης (17/12) ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο

«Από αύριο το πρωί το Υπουργείο Υγείας, από τις 09.00 ως τις 16.00, θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας. Ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Όταν μιλάμε για υγειονομικούς μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες» είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε το «καμπανάκι» για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε έντεκα περιοχές της χώρας μας. Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας και Δυτικής Αττικής. 

«Θα ήθελε να καλέσω τους συμπολίτες μας αυτούς να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να επιφέρει στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η μη τήρηση των μέτρων και ποια επιπλέον μέτρα μπορεί να επιφέρει στις περιοχές αυτές», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν», συμπλήρωσε και κατέληξε σημειώνοντας: «Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ