Ελλαδα

Γονείς στην Καλαμαριά δεν θέλουν το γκράφιτι του Μαραντόνα

Τι ακριβώς συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maradona-6.jpg
© EUROKINISSI

Ένα γκράφιτι σε δημοτικό σχολείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που απεικονίζει τον Ντίεγκο Μαραντόνα προκάλεσε αντιδράσεις των γονέων και της διευθύντριας

Aπό την ημέρα που δημοσιεύτηκαν οι εικόνες με το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Καλαμαριά, όλοι μιλούσαν με κολακευτικά σχόλια για το δημιούργημα του Ηλία Στύλου.

Ο Hayate, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, έχει κάνει πολλά έργα στο παρελθόν και μάλιστα στο ίδιο σχολείο και κατάφερε να φτιάξει την μορφή του Αργεντίνου μέσα σε τρεις ημέρες.

Όμως σύμφωνα με το metrosport.gr γονείς των μαθητών αλλά και η διευθύντρια του δημοτικού αντέδρασαν έντονα. Μάλιστα η διευθύντρια διερωτήθηκε  «πώς είναι δυνατόν να γίνεται γκράφιτι ένας άνθρωπος ναρκομανής»;

maradona-7.jpg
© EUROKINISSI

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ηλίας Στύλος η διευθύντρια του ζήτησε να σβήσει το γκράφιτι

«Μου είπε να φέρω τα σύνεργά μου και να το σβήσω. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Είναι έργο και υπάρχουν δικαιώματα καλλιτεχνικά πάνω σ’ αυτό. Όταν πήρα άδεια ήθελα να φιλοτεχνήσω αυτό τον τοίχο. Μου είπαν να βάψω και τα δίπλα τοιχάκια. Συμφώνησα. Έκανα τον άλλο τοίχο με την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά μ’ έβλεπαν κάποιοι απλά ως εργάτη, για να βάψω τους τοίχους. Είμαι καλλιτέχνης.

Με ρώτησαν τι θα ζωγραφίσω τον άλλο τοίχο. Τους είπα θα ζωγραφίσω κάτι σε Θεό. Νόμιζαν ότι θα είναι κάποιος Θεός του Ολύμπου και έκανα τον Θεό του ποδοσφαίρου. Και τα δύο μου έργα τα έκανα αφιλοκερδώς. Και της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Μαραντόνα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ