- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: 8 στα 10 πρόστιμα που επιβάλλονται μένουν απλήρωτα
Είτε αυτό αφορά μάσκα, είτε αποστολή SMS, είτε άσκοπη μετακίνηση
Οκτώ στα δέκα πρόστιμα που επιβάλλονται για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού της πανδημίας μένουν απλήρωτα σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας.
Το 80% των παραβατών, στους οποίους επιβάλλεται πρόστιμο για παράβαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν προχωρά στην εξόφλησή του.
Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία και επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο από τις 23 Οκτωβρίου ως και τις 25 Νοεμβρίου μόλις δύο στους δέκα πλήρωσαν το πρόστιμο που τους επιβάλλεται. Είτε αυτό αφορά τη χρήση μάσκας, είτε την αποστολή του προβλεπόμενου SMS, είτε άσκοπη μετακίνηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.
Ως προς τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις, από τον Μάιο, το 55% των επιχειρήσεων δεν έχει διευθετήσει την συγκεκριμένη οφειλή, επικαλούμενες είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία. Αρμόδιοι εκτιμούν πως επικρατεί η αισιοδοξία στους παραβάτες πως με το εμβόλιο ή τον περιορισμό της πανδημίας, θα υπάρξουν ευνοϊκές ή ακόμα και χαριστικές διατάξεις.
Τέλος, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από την αρχή της πανδημίας έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.