Ελλαδα

Μπαμπινιώτης: «Και τώρα “click away”. Καλά να πάθετε…»

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away!», σημειώνει ο καθηγητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Γεώργιος Μπαμπινιώτης: Η ανάρτησή του για τον όρο «click away» - Πώς θα το λένε «οι ταπεινοί τής γλώσσας μας».

Στο «click away» αναφέρεται αυτή τη φορά με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away», γράφει ο κ. Μπαμπινιώτης στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε “(παραγγελία) για το σπίτι” το take away και “(παραγγελία) για έξω” το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…». 

Η ανάρτηση του καθηγητή

Και τώρα «click away». Καλά να πάθετε…
Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν….
Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε….Επίσης, —το ξεκαθαρίζω—προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα. Και προσοχή! Δεν είμαι υπέρ τού «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας»∙ είμαι εναντίον τού «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». Δεν διαφέρουν αυτά;

 

Και τώρα «click away». Καλά να πάθετε… Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους...

Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ