Ελλαδα

Καιρός: Tοπικές νεφώσεις και βοριάδες

Αναλυτική πρόβλεψη για όλη τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραμένει συννεφιασμένο το τοπίο την Τετάρτη με τοπικές βροχές - Από 3 έως 5 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη
Παραμένει συννεφιασμένο το τοπίο την Τετάρτη με τοπικές βροχές - Από 3 έως 5 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη © EUROKINISSI

Τοπικές νεφώσεις και βοριάδες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα - Αναλυτική πρόβλεψη για όλη την Ελλάδα

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές το πρωί στην βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον έναν) βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από 1 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε Εύβοια, Σποράδες και ανατολική Στερεά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ