- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως η λύση είναι το καθολικό lockdown.
Συγκεκριμένα, αρχικά, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος τρόπος να μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι «να πεθάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη γίνει αυτό». Μάλιστα, ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με τον κ. Βασιλακόπουλο να εκτιμά ότι «εκεί η λύση είναι σαφώς το καθολικό lockdown. Όλη η Ελλάδα δεν είναι υγειονομικά ενιαία, από επιδημιολογικό φορτίο. Εκεί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στους όμορους νομούς ο αριθμός των κρουσμάτων που βγαίνει ανά πληθυσμό είναι υπερβολικά μεγάλος. Κάτι δε γίνεται σωστά εκεί».
Όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ για τον ιό, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχουν χώρες που κάνουν πολύ περισσότερα τεστ από εμάς χωρίς αυτό να έχει άμεση σχέση με την επιδημιολογική τους κατάσταση. Αν η λύση ήταν τα πολλά τεστ αυτές οι χώρες θα έπρεπε να έχουν καλύτερη εικόνα. Η Ισπανία ανά εκατομμύριο πληθυσμού κάνει 440 χιλιάδες τεστ. Εμείς κάνουμε 210».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Η Αρχαία Πέλιννα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Εστιαιώτιδας, βρίσκεται περίπου 16 χλμ. ανατολικά των Τρικάλων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες
Όλα τα νεότερα για την κατάστασή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.